Pas på dit tag, også i København

Sponseret artikel: Skrevet i samarbejde med Compera, eksperter i tag

Et nyt tag kan let blive en dyr fornøjelse, men kan det betale sig at udskyde og istedet reparere? I mange tilfælde kan det faktisk være tilfældet og med korrekt vedligeholdelse og reperation kan taget ofte holde længere end man lige tror.

Et nyt tag gør det omvendt let at få efterisoleret, shinet huset op eller måske udnytte pladsen på loftet. Men det er ikke billigt og derfor har vi samlet en række råd her til hvordan du får længere levetid ud af dit nuværende tag eller hvis du på forhånd vil vide hvordan du bedst vedligeholder taget.

 

Vedligeholde og reperation af taget

Mulighederne afhænger i høj grad af tagtypen. Er det stråtækt er det sjældent at du selv skal begynde at foretage reperationer, men langt de fleste tagtyper tillader dig i større eller mindre grad at vedligeholde og reparere det.

  • Skruer og møtrikker skal efterspændes løbende så taget sidder ordentligt fast og fugt ikke trænger ind
  • Ødelagte plader og sten skal udskiftes hurtigst muligt, ellers kan større dele af taget blive beskadiget og det bliver kun dyre.
  • Algebehandling kan hjælpe med at beskytte tagsted der er udsat for alger og mos. Behandler du det ikke vil stenene blive ødelagt tidligere end ellers
  • Overfladebehandling og maling er noget af det nyeste og har du de almindelige tagplader er dette en billig måde til at give taget 10 eller 20 år længere.
  • Inddækning ved tagvinduer og skorstenen holder ofte ikke lige så længe som dine tagsten. Hold øje med det og få det udskiftet når det begynder at revne, så er hullerne nemlig godt på vej
  • Tjek løbende på loftet hvis muligt at undertaget virker og tager de steder der er hul i taget. Ellers risikerer du råd og svamp i dine spær og så kan det blive en dyr fornøjelse

Når taget skal skiftes

Der er stor forskel på priserne for et nyt tag, både hvad angår materialer og håndværkertimerne. Derfor har compera lanceret en sammenligningstjeneste for taglægning som giver dig 3 tilbud på dit nye tag. På den måde sikrer du dig at få den bedste pris, frem for at vælge det første og bedste tilbud.

Samtidig har du eksperterne fra Compera med på sidelinjen som kan rådgive dig igennem processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *