Giv gaver, også på SU i København

Det skal handle om noget lidt utraditionelt i dag så at sige, nemlig det der med at give noget til hinanden. Mange unge mennesker er bosat her i København, og en stor del af dem, alt fald af dem som er under 25 år, er på SU. Det betyder at der ikke nødvendigvis er mulighed for at give de mest prangende gaver hver gang. Men det kan lade sig gøre, det handler bare om at planlægge tingene lidt.

Kendt dit budget

Noget af det vigtigste som studerende her i København er at kende sine udgifter og indtægter, da det kan være med til at gøre livet noget sjovere end ellers. Det er vigtigt at se på hvor meget du får ind, kontra hvad du bruger på ting og sager. Find gerne de bedste priser på en hjemmeside som Power Tilbud. En ting er huslejen som for manges vedkommende kan være tårnhøj og uoverskuelig. Dertil kommer alle de penge, som skal bruges på mad og drikke, for slet ikke at glemme de fornøjelser som er nødvendige for et velfungerende liv.

Et budget kan f.eks. laves i Excel eller i Google Sheets, hvis du vil bruge den gratis løsning. Start med at finde ud af hvor pengene ryger hen. Lav f.eks. en post for husleje, en for mad, en for transport osv. osv. Det er op til dig selv hvor mange poster du mener er nødvendige, men pas på med at overdrive. Det bliver nemt uoverskueligt.

Har du et studiejob ved siden af din SU, giver det som regel et stort ekstra råderum, som de fleste kan få stor glæde af. Det kan betyde du kan bruge lidt ekstra på tant og fjas eller måske endda have dig en gammel brugt bil. (det er dog de færreste, som vælger den mulighed)

Pointen med hele det her skriv er at få lagt gaver ind i dit budget, det kræver naturligvis at du er typen som holder af at give gaver. Det er ikke alle som går ligeså meget om i det.

Hvor meget / hvor lidt?

Nu kommer vi til essensen i mit skriv, nemlig hvor meget der egentligt skal lægges til side/hvor meget der er en god ide at lægge til side. Det er ikke sikkert der er behov for at smide flere hundrede kroner i puljen om måneden, men julegaver, fødselsdagsgaver, konfirmationsgaver osv. osv., kan hurtigt blive til mange. Du kan naturligvis også være smart at vælge et fokus, det kunne f.eks. være julegaver, og at du så vælger at give nogle lidt billigere gaver til fødselsdage osv.

Mit råd ville være at sætte et par hundrede kroner af om måneden, således at man har ca 1200 kr. om året til gaver. Det kunne være til julegaverne. Skal der være til andet, så anbefaler jeg at man sætter lidt flere penge af om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *