Se byen fra luften

I dag skal det handle lidt om hvordan du kan fornøje dig. Enten som tursit eller indbygger. Alle kan være med. Det skal handle om droner og om hvordan dud kan få set København fra luften af. Bemærk at alt der læses her foregår på eget ansvar og det er dit eget ansvar at overholde gældende lovgivning!

Kom godt i gang

Det er ikke bare lige at smide en drone op herhjemme, der er lavet en del regler og lovgivning på området. Det er nogle regler jeg har forsøgt at sætte mig ind i, da jeg gerne selv vil ud at flyve engang i mellem. Som virksomhedsejer og derved indehaver af et CVR nummer, har jeg mulighed for at få mig et såkaldt dronebevis. Det kræver dog at man inden kurset, har fløjet mindst 5 timer, hvilket jeg efterhånden er langt over.

Som mit valg af drone er det en DJI Mavic Pro. Det er en alsidig og nem drone. Den koster ikke det vilde og så kan den flyves at de fleste. Det kræver dog lidt øvelse først, hvis der er noget som man er i tvivl om. Dertil kan modelflyvepladsen ved Amager bruges. Her kan man frit flyve op til 40 m uden dronebevis. Det oplagte sted at øve og tilegne sig de nødvendige færdigheder.

Selve kurset koster ca. 6.500 kr. ex moms hos de billigste og der får du så et to dages kursus hvor du får uddannelse i regler og procedurer samt hvordan de forskellige ting på dronen fungerer og hvordan du bedst vedligeholder den.

Et par af de vigtigste regler hedder sig ingen flyvning uden dronebevis og adversering til politimyndighed i bymæssigt område, flyvning på landet uden for bymæssigt område tilladt op til 120m, uden dronebevis.

Så skal du flyve inde i København kræves der er et dronebevis, jo mindre du kan nøjes med at flyve på Amager modelflyveplads. Området er OK stort, og der er helst bestemt mulighed for at få nogle flotte billeder i kassen der også. Men det har sine begrænsninger. Dog vil jeg altid anbefale at man får øvet sig grundigt inden man kaster sig ud i det.

Vælg den rigtige drone

Hvis du mener at have styr på regler og lovgivningen, så er det tid til at se på hvilken drone du skal ud at flyve med. Et rigtig sted at starte er afgjort med en mikrodrone. De har som udgangspunkt ingen hjælpmidler og skal derfor styres 100% manuelt. Det giver dig nogle færdigheder i forhold til at skulle flyve med en endnu større drone, der i bund og grund reagerer og agerer på samme måde, når den er i luften.

Et godt valgt kunne dernæst være en Phantom eller en Mavic, begge rigtig gode bud på en solid drone, der er let at starte med og som nemt kan flyves med også. Begge droner har et utal af hjælpesystemer til at holde sig flyvende, herunder bl.a. GPS og GLONASS. Flyvetiden er også pæn med sine ca. 20 minutter.

God fornøjelse

Der er ikke så meget andet tilbage end at ønske god fornøjelse med flyvningen. Husk at være OBS på lovgivningen og pas de mennesker, der måtte være omkring dig. En ulykke kommer sjældent alene og det kan hurtig gå galt, hvis ikke du er opmærksom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *