Motion i det fri

Jeg vil gerne skrive lidt om motion, og det skal handle om hvordan jeg synes byen kan bruges til formålet og lur mig ikke om en af mine medskribenter får samme ide på et tidspunkt, men så har du da også lidt at sammenligne med kan man sige.

Brug byen som fitnesscenter

Hvis du bor i København er det nu du skal spidse øre, for det er nemlig byen hvor ting sker, især når kommer til muligheden for at få noget motion. Byen byder på et væld af grønne områder og parker hvor man kan få stillet selv den største motionslyst.

Personligt holder jeg meget af at få bevæget mig i de tidlige morgentimer, hvor byen så småt er ved at vågne op og hvor der er stille roligt. Det er ofte en helt unik oplevelse, da byen normalt er en støjende størrelse, især hvis der er tale om tidspunkter der ligger midt på dagen. Dog skal det nævnes at det kræver viljestyrke af en anden verden at få sig selv til at stå op kl 05.00 sådan en mandag morgen, især hvis man ikke har haft styrken til at komme i seng i ordenlig tid.

Udover en frisk løbetur, så kan det helt klar anbefales at bruge nogle af byens mange udendørs arealer til aktiviteter. Bor du på Nørrebro er der rig mulighed for udendørs aktiviteter, her f.eks. i den polykrome bupark Superkilen, her mødes du af skarpe farver og muligheden for at dig rørt. Især hvis du er typen som kan lide skateboard og rulleskøjter, kan det nemt blive sjovt.

 

Her ses et lille udsnit af Superkilen, hvor de stærke farve meget tydeligt træder i karakter.

Sport i byen

Der er også mulighed for at dyrke forskellige udendørs sportsaktiviteter rundt om i byen, også i de ydre bydele som Herlev og Glostrup, dog vælger jeg, så vidt muligt, at holde fokus på de indre bydele her, med en enkelt afstikker til Ballerup.

Lad os også starte i forstaden, med Ballerup. I centrum af Ballerup er der en række boliger, hvor der langs den tværgående sti er mulighed for at dyrke noget udendørs fitness. Det er der faktisk mulighed for mange steder i Ballerup, og tilbudet er rigtig fint byens mange unge indbyggere taget i mente. Bydelen består af ca. 5 folkeskoler, hvor af nogle af dem ligger i de dele af Balleurp, som ikke tælles med som en del af København, men som en del af byen Ballerup.

Ballerup er en af de bydele, hvor ikke hele bydelen er en del af København, det skyldes især bydelens ydre beliggenhed.

Er du til udendørs motion lidt tættere på centrum, så er det helt klart sjovest når det sommer, for at sige det midt. Her er der bl.a. mulighed for at give den gas i Københavns Kabelpark, hvor der kan dyrkes en masse vandsport, og amatører er også velkomne her.

Der kan også komme lidt gang i maskineriet hvis du er til basketball eller beachball, for så byder Amager Strandpark op til fest, alt fald i de varme måneder. Her kan du få rørt hele kroppen og samtidig få lidt farve. Husk solcreme og det gode humør!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *