Opdag byens små biografer

Du har helt sikkert prøvet at være et smut forbi biografen før, og mon ikke det er også er blevet til en del besøg efterhånden ? I København er der flere biografer end nogen andre steder i Danmark. Det skyldes både at byen er Danmarks førende indenfor filmproduktion, men også størrelsen spiller ind!

Byens mest ikoniske biografer

København har som nævnt rigtig mange biografer, og det skyldes størrelsen på byen og den spirende filmindustri i byen. Det er ikke bare “almindelige” biografer du kan finde, der er mulighed for at gå på opdagelse i byens afkroge så at sige. Du skal ikke rigtig ud af byen før du støder på de mange biografer, de fleste ligger nemlig i de centrale bydele. Jeg vil her liste et par stykker op og så vil jeg forsøge at komme med nogle forslag til hvordan du kan hive den gode lyd med hjem i stuen, for det er også en mulighed!

Palads Teatret – Indre By

Et opslag delt af Lene Egerod (@leneegerod) den

Det er kendt som en af byens mest ikoniske og nok også ældste biografer. Bygning stammer tilbage fra begyndelsen af 1900-tallet. Her blev bygningen brugt som Københavns første banegård, og hvor der kørte tog til og fra stedet. Dog stod den nuværende banegård klar 1911, hvorefter stedet blev brugt til hjemløse for en periode.

Kommunen valgte at sælge stedet til et daværende bestyrelsesmedlem fra Nordisk Film og det betød efterfølgende at biografen blev indlemmet i konceren. Biografen har gennem tiden gennemgået store omvæltninger, ombygninger og renovationer. Bygningen blev først malet i de ikoniske farve i slutningen af 1980erne.

I dag bruges Palads gerne til store premiere film, hvor kendte fra nær og fjern gerne tager plads for at nyde en film. Det samme gør et hav af autografjægere. Derudover så består biografen af et utal af sale. Hele 17 stk., alle fuldt udstyrede med alt hjertet begærer. Den mindste sal har plads til 50 personer og den største kan rumme 547 personer! Så der er noget for enhver smag.

BIG BIO – Herlev

Et opslag delt af Nadia Nielsen (@nadiagitte) den

En af byens nyeste biografer befinder sig i bydelen Herlev, ca. 10 km fra centrum. Her kan du opleve en luksus ud over alle grænser. Der er tale om en biograf udstyret med absolut nyeste teknologi og nogle stole, som tager dig mange niveauer op, når det komme til luksus.

Alle biografens stole er udformet i læder og de kan både køre op og ned, give massage. Nogle mener nok de er bedre end en egentligt seng, og det kan de også ahve ret i. Men sidder og ligger fantastisk i dem.

Udover det, så er der i tilknytning til biografen mulighed for at nyde en bid mad på en af de to cafeer i underetagen, hvor du også finder billetsalget. Og som prikken over i’et, så ligger hele herligheden midt i det nyopførte indkøbscenter BIG, så der kan også shoppes lidt, nu man er i gang.

Biografen består af fem gigantiske sale, hvor der plads fra 77 til 165 personer. Alle fremvisere er digitale og der mulighed for at opleve ATMOS lyd i flere af salene!

Lav din egen biograf

Hvis du ikke er typen som gider i biografen hver gang, er der mulighed for at lave din egen biograf derhjemem i stuen. Det er ikke så svært som mange ellers tror.

Det kan gøres på mange forskellige måder, nogle vælger løsningen med en soundbar og et lækkert TV, andre igen vælger at gå all in, hvor det hedder stort lærrd og 7.1 surround sound. Det er som regel pengepungen, der diktere hvad der er råd til og hvor meget man kan få erhvervet.

For nogle er en projektor måske en bedre investering end et egentligt TV, da det kan give meget større billede for samme penge. Men det er ikke alle, der har det sådan. Ofte kan det også være problematisk at få plads til f.eks. et stort lærred og en projektor i et mindre rum. Vejen der skal vælges er helt op til dig selv og dit budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *