Indendørs motion i København

Nu er jeg ikke ligefrem den type som er i underskud af motion, i kraft af mit arbejde som guide i København, men mit arbejde er noget sæsonpræget, hvertfald når det kommer til de steder jeg går rundt. Det er ikke altid jeg render gaderne tynde i vinterhalvåret, her er det i stedet indendørs jeg viser rundt, bl.a. på Christiansborg og i andre større kulturskatte.

Hvad er motion for dig

Inden du giver dig i kast med noget som helst, så er det vigtigt du finder ud af hvordan motion skal fylde i din hverdage. Det er bestemt ikke alle som har tid eller overskud til at motionere dagligt, og da slet ikke hvis man har et fuldtidsjob, børn, stort hus og en bil der skal til reparation. Tiden kan meget hurtigt løbe fra en, og det betyder at vigtige ting som motion måske udskydes.

Kan du f.eks. tage cyklen på job, så er du allerede halvvejs, bare der. Du sparer penge til brændstof, bilen slides mindre og du har den jo stadig til de lange ture hvor familien f.eks. skal besøges. Se det er win-win, som de unge siger. Det handler om at ville også. Viljestyrke er hvad der skal til, ellers kommer du ingen vegne.

Har du alligevel for langt på arbejde, så kan du se på muligheden for løbeture i det fri, når du har fri fra job. Bor du i København, så er der mange steder at løbe, for at sige det mildt. Er du så heldig at bo ved Amager Fælled, så kan du nyde naturen i mens, “langt væk” fra byens stress og jag, selvom om det er rundt om hjørnet.

Er du der hvor tiden ej tillader løbeture, måske du har en spirende karriere du gerne vil dedikere din tid til, så er det helt fair. Det handler så i stedet om at finde alternativer derhjemme, og her kan noget som en motioncykel anbefales eller måske en yogamåtte og nogle balancebolde. Du kan se test af motioncykler her, hvis valget måtte falde på det. Det fylder lidt alt sammen, men det kan give dig bevægelse i en ellers stille hverdag. Det er både sundt for krop og sjæl.

Fitness som en løsning

Hører du til den type, som ikke vil bruge pladsen derhjemme, men som måske heller ikke magter en løbetur rundt i byen, så kunne et fitnesscenter måske være noget! Der får du mulighed for træne meget mere som du har lyst til, ligesom der kan laves alle former for træning. Lige fra yoga til dødløft, alt efter om du er mand eller kvinde.

Et fitnesscenter kan især være en fordel for mænd, da de som regel gerne vil træne muskler, og her kan vægte for alvor begynde at fylde godt op derhjemme, for at sige det mildt. Der skal som regel både bruges en stang, en masse vægtskiver og en briks at ligge på. Til kvinden så kan yogabolden også god tundværes, da den fylder en del, og langt de fleste fitnesscenter har en masse til rådighed.

I København er der placeret et utal af fitnesscentre rundt i hele byen og forstæderne. Bor du i en af sattelitbyerne som f.eks. Køge, Roskilde eller Høje-Taastrup, så er der også fine muligheder der. Det handler måske mest om hvad du vil give i måneden. Min erfaring er at Fitness World er de billigste, men om det så er de bedste, må være op til dig at vurdere.

Vælg det som passer bedst til dig

Nu har du kunnet læse lidt om de forskellige muligheder for træning, og jeg skal understrege at det er helt op til dig, hvad du helst vil.

 

Et opslag delt af Sune Rievers (@sunerievers) den

Her kan du se et flot billede fra Amager Fælled, måske det kan lokke lidt hvis du bor i det område. Det er nogle super fine stier til løb og naturen i området er utrolig flot. Især hvis du er tidligt ude, hvor solopgangen kan opleves, helt anonymt og smukt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *