Bliv inspireret af byens mad

I dag skal det handle lidt om hvordan du kan få dit køkken op i sjette gear. Det skal siges at jeg ikke er nogen ekspert på området, omend jeg går meget op i at det som kommes i munden skal smage godt. Madlavning har også altid været en del af mit DNA, helt fra jeg var lille og ind i mit voksen liv.

Baggrunden

Måske er du typen som finder ro i en omgang kødsovs eller i den sikre vinder, lassangen? Det er helt fair og i orden, men måske du vil noget mere? Selv, som jeg skrev, har jeg altid gået op i mad. Jeg begyndte som barn, hvor jeg hjalp min far i køkkenet. Dengang var det ikke min mor som stod for maden, hun havde travlt med at tjene penge og holde huset rent. Det var min far, som tog sig af den slags, og jeg var hans hjælper.

Det har hjulpet mig meget, dengang jeg som 19-årig flyttede hjemmefra og skulle i gang med at lave mad på egen hånd. Jeg var på ingen måde i tvivl om hvordan mad skulle og kunne laves. Jeg var nok den i min vennekreds, som man spiste fint hos. Det blev gerne til en lammekølle her og der, og det skal siges at jeg fra starten af valgte en mellemstor lejlighed, så jeg fik et rigtig køkken, frem for de tarvelige the-køkkener, der findes i mange mindre lejligheder. Derudover sørgede jeg også for at have de helt rigtige redskaber, for en racerkører uden sin bil, er ikke en racerkører! Samme med kokken!

Selvom du ikke nødvendigvis har den samme madbaggrund som jeg, så er der stadig massere af muligheder. Det handler om at gribe chancen og kaste sig ud i det. Selv har jeg haft og har venner, der til at starte med var i tvivl om hvordan en hakkebøf skulle steges, sådan er det ikke mere. De øvede sig og de lod sig inspirere. De lærte at lave andre slags mad, udover det vi finder i det traditionelle danske køkken.

Byen er din inspiration

Det er vigtigt at du bruger byen som inspiration, hvis du gerne vil blive endnu dygtigere i køkkenet. Det er noget som jeg selv bruger rigtig meget tid på. Jeg kan godt lide at dygtiggøre mig, og det gør jeg især ved at spise ude engang imellem, gerne 3-4 gange om måneden eller en gang om ugen.

Jeg er sjældent det samme sted to gange, jeg kan godt lide variationen og den går jeg meget op i også. Der er i København uendeligt mange steder at få god mad. Et køkken som jeg synes er rigtig spændende er også rigtig banalt, det er det amerikanske køkken. Med burgere og der ellers hører sig med. Det kan også være nogle gode, store bøffer med utrolig lækkert tilbehør.

 

Her ses et billede fra en af mine yndlingssteder. Det er Cocks and Cows. Et sted hvor du kan få en rigtig lækker burger, som jeg kan garantere smager fantastisk. Udvalget er meget stort om ikke andet. For slet ikke at glemme muligheden for en Ben & Jerrys milkshake at skylle det hele ned med!

Tag inspirationen med hjem

Når du har fået din inspiration, så er det om at få den hjem i dit eget køkken. Der er intet forkert i at prøve sig frem og eksperimentere. Det er helt fint, og du vil opleve at fejle de første mange gange, hvis du ikke er helt inde i kokkerutinen. Det er også okay. Det handler om at udvikle sig og få lavet noget fantastisk mad, man kan nyde sammen med venner og familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *