Besøg Haven (Tivoli)

I Aarhus har de Tivoli Friheden, men her i København har vi den ægte vare, nemlig Tivoli eller Haven som den også kaldes. Sagt på moderne fagsprog må det være at definere som en forlystelsespark, selvom Tivoli ikke nødvendigvis bryder sig om at være i samme kategori som Legoland, hvilket de ligger meget langt fra, både i forhold til hvad man kan opleve, men i særdeleshed også i forhold til stemningen. Tivoli (herfra: Haven, red.) er unik på alle måder og med sin beliggenhed i hjertet af København, så Haven er et besøg værd, om du bor i byen eller er turist. Københavns Hovedbanegård ligger 50m. fra Havens hovedindgang, så der er ingen undskyldninger, ej heller efter en 3 timer lang togtur fra Jylland.

Københavns Tivoli

Tivoli blev grundlagt helt tilbage til d. 15. august 1844, og er derfor en af Danmarks suværent ældste virksomheder, der fortsat er aktiv. Det er også Danmarks 2. ældste forlystelsespark, næst efter Dyrehavsbakken, der blev grundlagt i 1500-tallet.

Ved sin åbning gav Tivoli stor konkurrence til Dyrehavsbakken (herfra: Bakken, red.) Bakken bukkede dog ikke under, trods et massivvt pres, og i dag fungere begge forlystelsesparker side om side.

Åbningstider & Besøgende

Tivoli har ikke åben året rundt, endnu, men har de senste år udvidet sin åbningstider betydeligt, således at der nu er åben både jul, nytår, halloween samt store dele af foråret, sommeren og efteråret. Derudoveer holder Haven åben ved skolernes efterårsferie og igen ved skolernes vinterferie.

Haven har årligt ca. 5 mio. besøgende, og der arbejder op mod 15.000 personer i højsæsoner. Haven er derfor en stor arbejdsplads, der er meget sæsonpræget.

Forlystelser & Fornøjelser

Haven byder på en lang række forskellige forlystelser, hvor alle kan være med. Lige fra de mange spillehaller (både for børn og voksne) til skærsilden og spejlsalen. Derudover findes der også en masse rekreative områder, så at sige. Her kan man fornøje sig på Tivoli Casion eller skylder 1 liter tysk fadøl ned hos en af de mange servringsteder. Hotel Nimb har også adgang via Tivoli og her kan en overnatning med lækker mad arrangeres, hvis ellers man har økonomien i orden. Et udvalg af Havens forlystelser kan ses her.

Koncerter i Tivoli

Noget som mange slet ikke skænker en tanke er der mange koncerter, der afhodles i Tivoli i løbet af det sene forår til det tidlige efterår. Her spiller store navne som Snoop Dogg, Kim Larsen, Tiesto m.fl. Det er ikke de samme navne hvert år, der skfites ofte ud. Desværre ligger Haven midt i byen, så det er kun 1-2 gange årligt at der må skrues rigtig højt op ved koncerterne. Jeg kan alligevel anbefaler koncerter med reduceret lyd, det er let at høre hvad spilles.

Fredagsrock

Foretagenet kaldes for “Fredagsrock” og en løbende opdateret oversigt over koncerter finder du her. Som det er nu, spiller både A-HA og Christoffer, men resten af den 24 navne lange liste, er endnu ikke offentligtgjort, så hold godt øje.

Årskort & Turpas

Skal du i Tivoli kan det ske på flere måder, enten ved at benytte et sæsonkort, entne i form af et års, sølv, guld eller platinkort, hvor de tre sidstnævnte giver mulighed for at tage en eller flere venner med. Meget praktisk hvis I er en flok der tit besøger Haven, det betaler sig meget hurtigt med et årskort. Det er også muligt at købe forskellige sæson og dagsbilleter. Der gives grupperabat.

Ønsker du at prøve kræfter med forlystelser, så kræver det et turpas, det skal købes ved siden af årskortet eller entrebilletten og giver adgang til at prøve alle forlystelserne. Ønsker du kun at prøve et par enkelte forlystelser, så kan der købes adgang til de enkelte i døren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *